Wit Hart Icoon
Roze Hart Icoon

Help, ik zit in de overgang!

Ben je in menopauze, razen de hormonen als een tsunami door je lijf
en is daardoor  onder andere afvallen in de overgang een groot drama voor je?
Ben je klaar voor een grote verandering?
Bel mij of boek hier meteen je grip op je overgangsdip traject!

Roze Hart Icoon
Paars Hart Icoon
Roze Hart Icoon

Ben je in de overgang of heb je het vermoeden dat dat je in de overgang bent? Heb je allerlei – vage - klachten waarvan je niet weet waar ze vandaan komen? Is afvallen een groot drama omdat de kilootjes aan je buik en heupen blijven plakken en je ze voor geen mogelijkheid weg krijgt? Sta je regelmatig voor de spiegel mijmerend over vroeger, over hoe geweldig je eruit zag, hoe lekker sportief je was en je toch wat strakker in je vel zat? Nee, dat extra vochtinbrengende crèmepje of dat extra sportlesje is op dit moment echt geen overbodige luxe. Zucht…

 

Kijk, dat jij je minder prettig of anders voelt omdat je in de overgang bent of er tegen aan hikt, komt door je hormonen. Doordat je voorraad eicellen in de eierstokken afneemt worden de hormonen oestrogeen (zorgt voor je stofwisselingsprocessen) en progesteron (zorgt voor rust en dat je beter slaapt) minder aangemaakt waardoor je allerlei soorten overgangsklachten ontwikkeld, zoals:

 • je stofwisseling vertraagt en afvallen in de overgang echt een dingetje wordt;
 • je komt aan terwijl je niet anders eet dan vroeger;
 • je bent gevoeliger voor stress;
 • je slaapt minder goed;
 • je bent strammer in je lijf en botten;
 • je hebt geen zin in seks, omdat je een te laag libido hebt;
 • je kunt last krijgen van depressieve-, en angstgevoelens;
  migraine klachten (zelfs al heb je die nooit gehad!);
  klotsende oksels door je dagelijkse opvliegers;
 • je hebt sneller een kort lontje of zit te sniffen voor de TV;
 • je hebt het voortdurend warm en koud en ‘s nachts drijf je regelmatig je bed uit.

Ook ongemakken, waar je misschien niet eens aan zou denken als: jeuk, hartkloppingen, opgezette buik en onrustige benen, niet op je woorden kunnen komen en vergeetachtigheid komen regelmatig voor bij vrouwen in de overgang.

Herkenbaar?

Het resultaat is dat ik na een half jaar niet alleen verlichting van de klachten ervaar maar ook beter in mijn vel zit. 

Karin

Hoe zet de rem op die hormoon tsunami en verminder je je overgangsklachten?

Door weer te gaan leven volgens een normaal bioritme, volgens je interne klok die je slaapgewoontes regelt en die we met onze huidige leefstijl volledig op overhoop hebben gegooid. Want eerlijk is eerlijk, ben jij ook regelmatig van ‘s ochtends 7 tot ‘s avonds 10 uur in de weer met van alles en nog wat? Heb jij een overvolle agenda met werk, boodschappen, huishouden en/of schoolgaande kinderen die (huiswerk)begeleiding nodig hebben? En dan wil je er natuurlijk ook nog sexy uitzien voor onze partner. Sociaal bezig zijn met vrienden en gezellige etentjes om vervolgens met een druk hoofd, al scrollende over de socials, en nog even snel de laatste appjes beantwoorden en daarna vlug onder de wol.

Tsja, zo gooi je wel je hele bioritme en daarbij je hormoonhuishouding overhoop. Met als gevolg dat je overgangsklachten niet verminderen en afvallen in de overgang een 'hell of a job' is.


De energie kwam terug en het vertrouwen in mezelf, mijn lichaam en andere dingen. Nu mijn traject is afgerond voel ik mij een stuk beter!

Debbie

Stel...

Hoe zou het voor je zijn als:

 • Je beter kunt slapen en je niet meer nachten ligt te piekeren?
 • Niet bij elke emo-momentje de tranen beginnen te stromen?
 • Niet telkens je bril beslaat bij een opvlieger?
 • Je je weer voelt zoals vroeger, energieker, met weer zin om leuke dingen te ondernemen?
 • Je je weer lekker voelt in je lijf en je weer kunt zijn wie je vroeger was?

Even voorstellen

Mijn naam is Laura Diel en al jaren fiets ik vrijwel klachtenvrij door mijn overgang. Ik zie in mijn omgeving en bij mijn klanten dat de huisarts niet altijd raad weet met de soms vage klachten van mijn klanten die ook wel een het advies hebben gekregen om maar een chocoladereep te eten tegen de klachten met de boodschap: “Het hoort bij het leven en het gaat vanzelf wel weer over”. Onbegrijpelijk!

De overgang gaat meestal gepaard met vage klachten, waarvan je altijd helemaal niet direct doorhebt dat het ligt aan je hormonen. Daarnaast hol je ook niet zo snel naar de huisarts bij de eerst de beste stemmingswisselingen, of omdat je een paar kilootjes ben aangekomen of een beetje vocht vasthoudt. En vele vrouwen met jou. Daardoor laten ze het vaak maar bij wat het is en komen niet in actie, maar raken wel steeds gefrustreerder omdat ze zich ‘oud’ voelen, niet meer zo blij zijn met hun uiterlijk en balen van de extra kilo's terwijl ze niet meer zijn gaan eten.

En dat is zonde, omdat er wat aan te doen is. Zonder gebruik van medicijnen, maar door leefstijl aanpassingen om de hormoon tsunami in je lijf tot rust te brengen, beter samen te laten werken en afvallen tijdens de overgang als vanzelf gaat.

Als overgangsconsulente help ik je hormonen in balans te krijgen, je klachten te verminderen en gewicht te verliezen. Ik ben hiervoor opgeleid als hormoontherapeut, voedings- en suppletieadviseur en kPNI therapeut i.o.. Als kPNI therapeut beschik ik over vaardigheden voor diagnose, behandelingsstrategieën en interventies om het lichaam weer te laten functioneren zoals het bedoeld is.

Traject: In 4 maanden grip op je overgangsdip

Binnen 4 maanden weet je wat de oorzaak en de oplossing is voor je overgangsklachten, heb jij je energie terug en het gewicht wat jou gelukkig maakt.

Elke vrouw is anders en heeft andere klachten. Er is geen universele handleiding tijdens de overgang.

In het 4 maanden traject gaan we hormoonhuishouding een reset geven. Dit doen we door te werken aan je leefstijl, je voeding, hoe je slaapt en een speciale EMB test die verstoringen en problemen in het lichaam kan aantonen. En geven we inzicht in waar jouw klachten vandaan komen. Denk aan:

 • welke hormonen zijn uit balans;
 • hoe zit het met je stressniveau;
 • hoe het is met je darmen (je bent wat je eet);
 • welke vitaminen en mineralen kom je tekort;
 • of je last hebt van voedsel intoleranties;
 • wat is de werking van je lever;
 • is je zuurtegraad (pH-waarde) op orde, zodat je geen schade ondervindt aan je orgaanfuncties en celfuncties.


Deze test is een hulpmiddel om sturing te geven het traject. Meten is tenslotte weten en is de enige manier grip te krijgen op je overgang, je vage klachten en het afvallen. Met de EMB test weet ik precies wat er aan de hand is aan je binnenkantje en zo kan ik je persoonlijk voorzien van goed advies.


Hoe zou het voor je zijn als:

 • Je beter kunt slapen en je niet meer nachten ligt te piekeren?
 • Niet bij elke emo-momentje de tranen beginnen te stromen?
 • Niet telkens je bril beslaat bij een opvlieger?
 • Je je weer voelt zoals vroeger, energieker, met weer zin om leuke dingen te ondernemen?
 • Je je weer lekker voelt in je lijf en je weer kunt zijn wie je vroeger was?

Klantervaring

Roze Hart Icoon

Een opgeblazen maag en onrustige darmen waren voor mij de reden om de afspraak te maken. Ik hoopte via de EMB test wat meer inzicht te krijgen over mijn lichaam. En dat kreeg ik!

Deze uitslag gaf me een duidelijk beeld van wat ik beter wel en niet kan eten. Ik kreeg van Laura een uitgebreid verslag van de bloedtest en de daarbij geleverde adviezen. Vervolgens die info samen met Laura verwerkt in een, voor mij haalbare, manier van anders eten. Naast dat mijn klachten sterk verminderd zijn, ben ik ook nog 10 kilo afgevallen zonder dat ik echt aan “het lijnen” ben.

De samenwerking met Laura heb ik als zeer prettig ervaren. Ze gaat meteen aan de slag om allerlei info voor je te verzamelen. En staat altijd voor je klaar als je even iets niet snapt of nog aanvullende info nodig hebt. Laura “dwingt” je niks op, maar is heel open en gedreven om je te helpen. Je voelt je snel op je gemak.
Ze heeft veel kennis van diverse onderwerpen waardoor je een totaal advies krijgt wat betreft voeding, supplementen en levensstijl. De ongedwongen en vrolijke gesprekken geven je gewoon een fijn gevoel terwijl het best om serieuze zaken gaat.

- Monique Vork

Vóór transformatie:

Na transformatie:

 

Voor wie is dit traject?

Dit traject is voor vrouwen die al tijden kampen met vage klachten, maar niet de oorzaak ervan kunnen vinden en van het kastje naar de muur worden gestuurd. Voor vrouwen die dolgraag willen afvallen, maar geen idee hebben waarom het nu niet meer lukt.

Kijk, je kunt het internet afstruinen, boeken lezen en proberen het in je eentje te doen. En je kunt denken dat het voor jou toch niet gaat werken of je hebt je erbij neergelegd dat het bij het leven hoort en dat je er maar mee moet ‘leren leven’.
Of je kunt je meteen aanmelden voor het 4 maanden traject: ‘Grip over je overgangsdip’, zodat je inzichten krijgt in wat er in jouw lichaam gebeurt en met deze resultaten een passend advies krijgen voor verbetering.

Meld je direct aan voor een 1e consult afspraak dan krijg je sowieso al adviezen over wat je meteen aan je ergste klachten kunt doen.

De kosten voor het 4-maanden traject bedraagd: €697,- (kan ook in 2 termijnen betaald worden).

Roze Hart Icoon

 

Veelgestelde vragen

Wat houdt het 4 maanden traject in?

Nadat je het 4 maanden traject definitief geboekt hebt, ontvang je een e-mail met daarin een link naar een vragen formulier. In dit formulier worden heel veel vragen gesteld over tal van zaken die belangrijk zijn om een goed beeld te krijgen over jouw mogelijke klachten.

Het is de bedoeling dat je dit formulier uiterlijk 24 uur voor aanvang van het consult volledig online invult.
Tevens zal er in die 4 maanden diverse gezondheidstesten worden afgenomen om te weten hoe het met jouw gezondheid staat. 

De volgende testen zitten bij dit 4 maanden traject:

Is dit wel iets voor mij?
Je kunt het ook omdraaien, waarom is dit juist wel voor mij? Elke vrouw heeft op gegeven moment te maken met afname van bepaalde hormonen. Het is een natuurlijk proces. Dit zorgt ervoor dat je lichaam verandert en je rondom je middel aan gewicht toeneemt. Er is geen ontkomen aan helaas. Om goed in kaart te brengen welke hormonen uit balans zijn is de EMB bloedtest de beste test die je op dit gebied kunt krijgen. Het geeft je snel in de status van jouw gezondheid en aanwezige gezondheidsproblemen. Hierdoor kan ik eenvoudig bepalen wat de beste vervolgstappen zijn voor jou. Wil jij de regie nemen over je eigen gezondheid met bewezen metingen, zodat er gericht een behandelplan voor je klaar ligt? Dan is dit traject geschikt voor jou.
Ik heb alles al geprobeerd, waarom zou het hiermee wel lukken?
Je hebt al van alles geprobeerd: de hele kruidvat leeggekocht aan potjes, je uitgehongerd met intermittent vasten, bij de huisarts geweest en ga zo maar door, maar niks helpt.  Ondanks dat je voor je gevoel de hele dag met gezond eten bezig bent en je stinkend je best doet. Frustrerend, vind je niet? Dan is het tijd voor een andere aanpak. Meten is weten zeg ik altijd. Dit is een aanpak die de meeste reguliere afvalprogramma’s niet aanbieden. Door het bloedonderzoek en de testen krijg ik een goed beeld van wat er in je lichaam gebeurt, en hier wordt een persoonlijk plan op afgestemd.
Wat houden de (bloed)onderzoeken in?
Kijk voor alle informatie op de pagina testen. Hier staan alle testen uitvoerig beschreven.
Welke testen zitten er bij het traject inbegrepen?

Gedurende het traject worden er verschillende bloed- en speekseltesten afgenomen. Hieronder vind je een overzicht.

 • Een celgezondheidstest, hieruit kunnen we analyseren of je geen verhoogde kans op hart- en vaatziekten hebt en je vitaminen en mineralen worden opgenomen door je lichaam. Is dit niet op orde gaat er niets veranderen.
 • Een stressbestendigheidsmeting hiermee meten we je stress waardes en de elasticiteit in je bloedvaten, omdat veel stress een hoge bloeddruk kan veroorzaken met als gevolg aderverkalking, een Tia en/of een hartinfarct.
 • Een speekseltest om je aderen door te meten (d.m.v. een NO test)
 • Een gelukshormonentest om te kijken of je deze wel voldoende aanmaakt, zo niet dan loert depressie, somberheid en angsten om de hoek.
 • EMB-bloedtest (inzicht in alle vitamines, mineralen, intoleranties, lever, pH waardes, darmverstoringen etc.)
Ik vind het beste een pittige investering.

Probeer er alleen ook van een andere kant naar te kijken. Het kost je wat om deze investering te doen maar wat kost het je om het NIET te doen? Waar blijf je dan mee zitten. Ik spreek regelmatig vrouwen die in de overgang zitten en in eerste instantie interesse hebben om het traject te volgen, maar afhaken op de prijs. Ze besluiten het eerst zelf te gaan proberen. Ik kan uit ervaring zeggen dat dit meestal niet gaat werken. Simpelweg, als je niet weet wat het probleem is, welke hormonen er dwarsliggen, je niet de juiste stappen kunt ondernemen. En dat is zonde, want je bent dan snel weer jaar verder, nog zwaarder geworden en je overige overgangsklachten toegenomen.

Ik wil je oprecht adviseren om dit traject te volgen. En natuurlijk zeg ik dat als consulente van dit traject, maar ik heb zoveel vrouwen in de overgang geld zien verliezen, omdat ze simpelweg niet de juiste dingen deden.