fbpx
Wit Hart Icoon
Roze Hart Icoon

Stress en gelukshormonen

Stress is de grootste veroorzaker van veel lichamelijke klachten. Hormonaal disbalans, menstruatie- , overgangs- en (over)vermoeidheidsklachten zijn veel voorkomend. Dat komt omdat bij langdurige stress je gelukshormonen zoals bijv. serotonine, oxytocine en dopamine onderdrukt worden. Stress geeft tevens een verhoogde kans op hart en vaatziektes.
Roze Hart Icoon
Roze Hart Icoon
Roze Hart Lijn Icoon
Roze Hart Icoon
Roze Hart Icoon

De stille killer

Stress, de oorzaak van diverse klachten

stress en overgang
Paars Hart Icoon
Roze Hart Icoon

Mentale en fysieke gezondheid

Heb je last van stress, gevoelens van depressie, angsten, voel je je onrustig, heb je het idee dat je daadkracht is verminderd of gaan je cognitieve functies achteruit? Dan kan de gelukshormonen test inzicht geven in verstoringen met je neurotransmitters.

Neurotransmitters worden in de volksmond dikwijls gelukshormonen genoemd. Sommige neurotransmitters zijn ook echt gelukshormonen. Neurotransmitters zijn stofjes waarmee zenuwcellen met elkaar communiceren. Zenuwcellen, ook wel neuronen genoemd, zitten niet alleen in je zenuwen, ook je brein is opgebouwd uit zenuwcellen. Gelukshormonen en neurotransmitters spelen een enorme rol bij stress, angst, vermoeidheid, burn-out en depressie. Als je last hebt van stress gaat de prioriteit in je lichaam naar de stressreactie en wordt de aanmaak van gelukshormonen ondermijnd.

 

Wat houdt deze test precies in?

Gelukshormonentest

Gelukshormonen hebben alles te maken met het oproepen van emoties zoals angst of blijdschap, ze bepalen in belangrijke mate hoe we ons voelen..

Gelukshormonentest, wat houdt dat precies in?

Je ontvangt een link naar een vragenlijst met heel veel vragen. Aan de hand daarvan wordt gekeken hoe het gesteld is met jouw gelukshormonen. Naar aanleiding hiervan gaan we samen kijken naar waar tekorten zitten en komt er een advies om te zorgen dat deze tekorten worden verholpen.

Stress geschreven op strand
Paars Hart Icoon
Roze Hart Icoon

Stressbehendigheidsmeting

Chronische stress is in alle opzichten ongezond, het is niets minder dan een sluipmoordenaar, het veroorzaakt of verergert talloze kwalen en ziekten. Hoe is het gesteld met jouw mentale en fysieke stress in jouw lichaam?

Stress geeft tevens een verhoogde kans op hart en vaatziektes.
Hoe is het gesteld met jouw bloedvaten?

Stressmeting, wat houdt dat precies in?

  • Tijdens een consult worden de stresswaardes en de elasticiteit van je bloedvaten gemeten.
  • En je krijgt hier ook een rapport van mee.
  • Advies

5 Gouden tips om de overgang goed door te komen - Schrijf je hier in!

Schrijf je in voor onze mailing en ontvang jouw gratis video!

Bedankt voor het aanvragen van jouw gratis video! - Check je email inbox of eventueel je spam folder.