Wit Hart Icoon
Roze Hart Icoon

Over mij

Hoe het begon

Eigenlijk heel gewoon. Na mijn studie ben ik in loondienst gaan werken. Maar ik merkte al dat ik er geen voldoening uit haalde. Ik wilde totaal iets anders en merkte dat ik echt iets met gezondheid had, dus besloot ik een opleiding tot voedingsdeskundige te doen.

Na het behalen van mijn diploma werd ik gevraagd als afvalcoach bij een kickboxschool voor vrouwen. En door de vrouwen regelmatig te zien, te spreken, te coachen merkte ik dat ze gemotiveerd werden en afvallen bijna vanzelf ging. En dan maakte het niet eens meer uit of dit in centimeters was of in kilo’s.

En daar ontstond eigenlijk mijn missie. Vrouwen gezonder laten worden door af te vallen.

Ik werd ouder en mijn vriendinnen werden ook allemaal ouder en ik merkte dat ze “opeens” wat extra kilo’s hadden terwijl ze niks anders hebben gedaan dan vroeger. Ze aten hetzelfde en ze sportte evenveel als eerst.

Uiteindelijk bleek dit met de overgang te maken. Aangezien ik mij daar nog nooit in verdiept had besloot ik om een opleiding te volgen tot overgangsconsulente, voedingsconsulente was ik wel al. En wat bleek: ik zat ook al in de pre-overgang! En ik had het niet eens door.
Waar zo een opleiding allemaal niet goed voor is 😉

Maar bizar interessant, want het ging allemaal over mijn lichaam en mijn toekomstige lichaam. Gek eigenlijk dat ik mij daar nog nooit in had verdiept. Fijne bijkomstigheid dus.

Mijn visie

Is het normaal dat je 10 kilo aankomt alleen door de overgang?
Natuurlijk niet! Uiteraard zijn er uitzonderingen, maar die zijn er altijd en overal. De kans dat jij een uitzondering bent is erg klein.

Ja het klopt dat je een paar kilo’s aan kunt komen tijdens de overgang en
Ja het kan zijn dat dit gebeurt terwijl je niks anders eet en hetzelfde beweegt en
Ja het kan meer dan 2 kilo zijn en
Weet dat het ook weer mogelijk is om hier vanaf te komen (maar voor niets gaat de zon op).

Dus de vraag is; hoe graag wil jij van je kilo’s af en wat ben je bereid om ervoor te doen of te laten.

Ben je bereid om in een traject van 6 maanden je hormonen te resetten door met mij te kijken naar wat je eet, wat er in je leven gebeurt maar we doen ook bloedonderzoeken om te kijken waar jouw lichaam niet blij van wordt en waar eventuele tekorten zitten. Samen zullen we gaan zorgen dat je weer fit bent en het gewicht krijgt waar jij je goed bij voelt.

Nog een paar leuke feitjes over Laura

* Ik ben gek op lezen en lees daarom in minimaal 4 boeken tegelijk. Geldt ook voor opleidingen/trainingen trouwens.
* Ik heb een geheugen als een zeef, daarom staat mijn notities in mijn telefoon helemaal vol. En daardoor kan ik films makkelijk 3 keer kijken, de clue blijft elke weer een verrassing voor mij.
* Ben best wel een gezondheidsfreak op de wijn na dan.
* Ben opgegroeid in Wognum (west Friesland) en sinds ‘97 al weer woonachtig in Almere (het kan in Almere zeggen ze 😉)
* Ik kan soms wat veel zijn, maar gelukkig is er ook een uitknop (onze jacuzzi).
* Ik heb een samengesteld gezin wat inhoudt dat de ene week het ontzettend gezellig en druk is en de andere week heerlijk rustig en veel tijd voor elkaar.
* Ik ben gek op katten, daarom hebben we er ook 4 and still counting
* Ik sinds kort een moestuin heb samen met 4 andere dames en wij deze de TTT hebben genoemd, de Tuttige Tuingroep Trutjes